Nordlands-/Lyngshestene våre

Den første som kom var Fanta som kom fra de store skogene i Rendalen for å nyte sin mer eller mindre aktive pensjonisttilværelse her på Ranheim. Hun fant øyeblikkelig veien til våre hjerter og har i løpet av kort tid blitt alles yndling. Vi fant også plutselig ut at det faktisk fantes ganske mange unger i alle aldre her på Ranheim. Fanta ble bedekt av Stormorusken i Grong på St.Hans aften 1999, og vi begynte så smått nedtellingen til 2000-års føllet.

Dette årets begivenhet ble da også Fantas følling. Den 26. mai 2000 kom Amalienborgs Miriam Miriam ploppende ut, og alt gikk "som etter boka" med både mor og barn, og Fanta viste seg, ikke uventet, å være verdens beste mor fra første stund. Miriam er forøvrig en bestemt liten frøken, som trolig kommer til å sette sine omgivelser på atskillige prøver i årene som kommer. Det må likevel sies at hun er en kjempekoselig liten dame.

Oppildnet av den ubetingete suksessen med Miriam, slapp vi nok en gang Fanta sammen hingst, denne gangen med Bastian som er av 2000-årets anbefalte hingster. Etter andregangs brunst ble Fanta bedekt, og hun var fortsatt drektig ved siste ultralydsundersøkelse, så nå er det på'n igjen !

Om du lurer på stamfedrene og mødrene til hestene som er nevnt her kan du gå til stamtavlesidene, der det også er mulig å bestille stamtrær til omtrent alle andre nordlands-/lyngshester. (8 generasjoner bakover, med hestenes farger !)

Fantas stamtavle og Bastians stamtavle kan du se ved å klikke på navnene. Miriam's fars aner finner du ved følge denne linken, og om du klikker her, kan du se alle avkom (og avkoms avkom) som Fanta har hatt tidligere. (OBS! Alle stamtrær/avkomsoversikter krever i øyeblikket at du har innstallert Acrobat Reader, som kan lastes ned gratis fra ved å klikke på knappen under)